fredag 5 februari 2016

Volkswagen Tiguan


Efter nästan tio år som succsésuv är det så dags för nya generationens Tiguan att få se ljuset. Den första generationen kom 2007 och har sålt sedan över 2,5 miljoner exemplar.

Större, starkare och bredare, även om den bantats femtio kilo, så får vi nu se nya generationens Tiguan.


I vår är det planerat att den kommer till Sverige, men den finns alltså att beställa redan nu och vill man så kan man kika hur en Tiguan skulle se ut – om man själv satte ihop den precis som man ville ha den, enkelt och lätt via konfiguratorn på volkswagens hemsida.

Den kommer i tre utrustningsnivåer; Tiguan (som är standard), GT och GTS.
Generöst nog kommer det en hel del redan i standardutförandet som till exempel fyrhjulsdriften 4MOTION Active Control, multikollisonsbroms trötthetsvarnare, front – och lane assist med mera.

Lastkapaciteten har blivit större, nu på 615 liter med baksätet i uppfällt läge och 1655 liter med den bakre sätesraden nedfälld.
Tiguan kan dra upp till 2500 i släpvagnsvikt, hur mycket man har i släpvagnsvikt kan man enkelt se via den utfällbara dragkroken som via ett smart tillval kan visa aktuell vikt i bilens färddator. Smart!

Gällande motorerna kan man välja mellan antingen en bensinare eller två dieslar. Framöver kommer man även kunna välja en laddhybrid, men lanseringsdatum på den har inte kommit än.

Pris på nya generationens Volkswagen Tiguan  börjar på 304 400 kronor och kan om sagt beställas redan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!