tisdag 3 mars 2015

Uppdaterade Citroën Berlingo 2015

Lagom till slutet av sommaren får vi se en ny uppdaterad Berlingo. Tidigare generationer ha sålts i sammanlagt nästan tre miljoner exemplar och så nu är det då dags att se hur den nya versionen står sig på marknaden.

Jag har mest sett till Belingon som en hantverksbil mer än en familjebil och kan nog erkänna att så gör jag fortfarande även efter denna uppdatering.
Man har absolut gjort bilen lite mer ”mjuk och familjevänlig” men det är genom en massa tillägg.
För om du väljer tillägget Modutop, så får du fyra glasrutor i taket, som då medför mer ljus in i kupén. Wow.
I övrigt har man ur familjesynpunkt också tre sittplatser i bak och skjutdörrar på sidorna. Det är kanon, även om jag inte är helt såld.
Fronten på Citroën Berlingo har blivit uppsnofsad tack vare en ny kylargrill och stötångare och lite uppdaterad teknik i form av en 7 tums pekskärm som enkelt finns tillhanda.
Nya motorer så som BlueHDi 100 S&S, med en bränsleförbrukning på 4,1 liter och ett CO2-utsläpp på 109 g/km.
Bagageutrymmet ur familjebils-vy är på 675 l och fäller man ner den bakre raden med sittplatser kan man lasta in hela 3000 liter. Det är väl lite därför jag känner att detta är mer, precis som en varit – än mer en hantverksbil.

Och när vi ändå nämner det, så finns det ju en rad lösningar där. Med tillvalet att kunna ha tre säten i fram, samt genom att passagerarsätet i fram kan fällas upp likt ett biografsäte, så man kan lasta långa föremål, man kan fälla mitten sätet, så man får något som liknar en skrivplats då man behöver lite extra stöd för planering m.m.
Sedan finns ju även den eldrivna versionen av skåpbilen Citroën Berlingo Electric, som har en räckvidd om 170 km.

Nåväl, i slutet av sommaren får vi se den uppdaterade Berlingon, och då ska det bli intressant att se; slår den stort hos just familjerna eller hantverkarna? Eller kanske hos båda?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!