fredag 20 mars 2015

Helt nya Jaguar F-PACE

Jaguar har ända sedan jag var liten, en alldeles speciell plats i mitt bilälskande hjärta. Så fort en ”Jagga” åker förbi mig, så avstannar det mesta, jag slutar att prata – och det säger mycket.
Jag i garaget som liten,
Det har att lite upp och ner med Jaguarmärket de senare åren och ska jag vara riktigt ärlig, så brinner jag väl mest för de modeller som kom ´68-´71, Jaguar XJ6 och Jaguar E-type. Senare modeller på favoritlistan är sedan ´05s S-type och ´14s F-type, de väcker mina gamla känslor för Jaguar.
Vår familjebil, var under ett tag en Mk2 samt en Jaguar E-type. Så är det, när ens föräldrar är motorjournalister och farfar var jaguar-entusiast. Love it.

Nu,2015, firar Jaguar 80 år som bilmärke och med det vill de fira genom att komma ut med en familjesportbil. En Crossover med hög kvalitativ prestanda och allt det senaste inom teknik och komfort. 


Conceptmodellen; Jaguar C-X17
F-pace är byggd efter designen på conceptbilen C-X17 och med inspiration från F-TYPE.
Den blir femsitsig, fyrhjulsdriven med ASPC-tekniken (All Surface Progress Control) och med ett avancerat fjädringssystem.

Ian Callum, designchef vid Jaguar sa så här om nya Jaguar F-pace:
”Den har en unik kombination av Jaguar sportbilens exteriördesign, vackert kombinerat med en verkligt praktisk och rymlig lyxinteriör. F-pace är vår familjesportbil.”

Jaguar F-pace kommer till återförsäljarna 2016 och vem vet, kanske kan det bli min familjebil? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!