tisdag 3 februari 2015

Världspremiär; Renault Kadjar

Paris den 2:a februari.
bilplatsen.com var självklart
på plats när det var världspremiär för
Renault Kadjar

Världspremiär för Renault Kadjar, en elegant crossover i C-segmentet, med smarta lösningar och en snygg innovativ design.


Det är klart att den första visningen av Renault Kadjar ska vara i Paris. Bara det är ett "statement". Det är en stad men en ung puls, med mode och konst, flärd och elegans, samtidigt som det andas kultur och styrka.
För visst blir man imponerad när man kommer längs Champs Elyseés och ser triumfbågen, man kan inte undgå att tänka på hur det kunde ha varit på Napoleons tid.

Vad hade han tyckt om Kadjar? Jag skulle tro att han hade blivit mäkta imponerad.

Den har elegans - samtidigt som den har den där robusta styrkan man vill ha. En bil som man kan ha i city under vardagarna, för att sedan ta ut svängarna med ute i terrängen under veckoslutet. 
Det hade nog varit något för herr Bonaparte.
Designen i karossen går som en våg, följsam, med mjuka linjer som går ner längs den bakre stötfångaren upp längs mitten av sidan och sluter upp framme vid fronten. Där pryder den förstorade Renault-diamanten pryder grillen tillsammans med de snygga LED-strålkastarna som har formen av ett "C".

Interiören i Renault Kadjar
Interiören är sportig, fast samtidigt elegant, med goda utrymmen och bra förvaringsplatser (fördelat på 30 liter i kupén) och innovation såsom att man kan fälla ner det främre passagerarsätet till ett bord, så man kan frakta extra långa saker.

Den femsitsiga citysuven tillverkas i Spanien-Palencia, där man skapat en allians med Nissan i och med framställandet. Den kommer även att tillverkas i Kina, då som den första Renault som tillverkas där, för den kinesiska marknaden. 

Kadjar kommer som antingen två- eller fyrhjulsdriven och har hasplåtar både fram och bak.
Det är massor med "street-cred" över den nya citysuven samtidigt som den är perfekt för en äventyrlig tur i naturen. 
CEO för Renault-Nissan Alliansen, Carlos Ghosn
tillsammans med teamet bakom
Kadjar
Till Sverige kommer den först i augusti, men vi kommer att se den under Genève-salongen där vi även kommer att få mer information såsom prestanda osv.
Så under tiden får vi nöja oss med denna rapport; att Renaults nya crossover såg stark ut i Frankrike, med det franska teamet som presenterade den, ett stenkast ifrån triumfbågen.

CEO Carlos Ghosn, visar stolt upp Renault Kadjar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!