torsdag 12 februari 2015

Nya Ford Focus ST

Den uppdaterade prestandamodellen Ford Focus ST, kommer med nya motorer och optimerade lösningar.

Nu finns den uppdaterad modellen alltså på marknaden, det är nya motorer och finslipad exteriör samt märkbara justeringar gällande köregenskaperna.

De sistnämnda, köregenskaperna, har förbättrats tack vare utvecklingen av ett nytt chassi-system; ETS (Enhanced Transitional Stability) och Ford har även maximerat vridmomentsfördelningen  - så understyrningen minskar och bilen  blir mer följsam och smidig.
Det finns tre lägen på ETS, som föraren kan använda sig av utifrån hur denne vill ha sin körning;
”Standarläget”, har ESC och antispinn fullt aktivt ”Sportläget” underlättar för n sportigare körstil där ESC ej är aktivt och sedan finns inställningen ”Avstängt” där man inte har antispinn eller stabilitetssystemen aktiva.
Både exteriört och interiört har nya Ford Focus ST fått ett sportigare uttryck, den har även blivit lägre och bredare än sin förångare. Man kan se den muskulösa designen på motorhuven med dess smalnande, adaptiva, Bi-Xenon HID- strålkastare samt den unika bikakemönstrade grillen.
Baktill sitter dubbla hexagonmönstrade avgasör och en takspoiler bidrar till bättre aerodynamik.

Ford Focus ST lanseras med två motoralternativ;
TDCi-motorn på 185 hk är en 2,0 liters diselmotor som gör 0-100 på 8,1 sek, med en toppfart på 217 km/tim. Bränsleförbrukningen ligger på 4,2 l/100 km och släpper då ut 110 g CO2/km.
Bensinmotorn är en EcoBoost på 2,0 liter med 250 hk, den gör 0-100 på 6,5 sekunder och har en toppfart på 248 km/tim. Bränsleförbrukningen vid blandad körning hamnar på 6,8 l/100 km och CO2-utsläppet blir då 159 g/km.

Ford Focus St kan nu beställas och priserna startar på 263 900 kronor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!