torsdag 19 februari 2015

Helt nya Skoda Superb

Det är 80 år sedan de förta Skoda Superb togs i bruk, sedan vart den bortplockad från marknaden och gjorde sedan en comeback 2001.

2015 års Skoda Superb är en helt ny bil, den har blivit längre, högre och bredare än sin föregångare och dess designspråk motsvarar ingen annan Skoda.

Ja, jag tycker att den har fått en lite tuffare design, lite mer umpf om ni förstår mig. Man vänder sig om efter denna, helt klart. Man vill se mer, veta mer.
Det är lansering i Sverige i slutet av sommaren, då kommer även en kombiversion, så var lugna, men jag skulle nog föredra sedanen, endast baserat på designen.
Bagageutrymmet i sedanversionen är inte fy skam det har ökat med 30 liter jämfört med 2001-modelen och lastutrymmet är nu på hela 625 liter.

Fler förvaringsutrymmen inne i kupén och bättre sittkomfort med högt i tak gör att även en vuxen sitter bekvämt i baksätet.
Många lyiga tillval såsom elektroniskt panoramaglastak och fjärrstyrd motor gr vardagen något bekvämare.

Hela åtta motoralternativ kommer Superben med, det är fem TSI-bensinmotorer med effekter mellan 125-280 hk och tre TDI common-rain dieslar med effekter mellan 120-190 hk att välja på. Alla motorerna motsvarar kraven hos Euro6 och de har självklart start/stopp teknologi samt bromsenergiåtervinning.

Mer info och prisuppgifter kommer närmare en lansering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!