måndag 16 februari 2015

Helt nya Mazda2I mars blir det försäljningsstart för helt nya Mazda2, en småbil i b-segmentet vars kaross och drivlinor bjuder in till hög körglädje.

Karossen, som till större delen består av höghållfasthetsstål och ultrahöghållfastetsstål, är designad som en Skyactive-body. Där bilen ser ut som att den står redo i sprintklossarna – redo att spurta iväg.Mazda vill att föraren ska få ett sk. ”Jinba Ittai” – en känsla där föraren och bilen är som ett.  Och visst kan en sådan känsla väckas då man kikar in i den rymliga kupén. 
Denne har gjorts mer ergonomisk och komfortabel, man har gjort in-och utsteg lättare samt så har man förbättrat bagageluckans öppning, vilket underlättar vid lastning.Bagageutrymmet är på 280 l och vill man kan man fälla ner baksätet(som kan fällas 60/40) och då blir lastutrymmet på hela 950 liter.Då detta är en småbil, så gör den sig utmärkt i citytrafik, och då är det även viktit att nämna svängradien, som hos Mazda2 är på 4,7 meter.


Designen exteriört ser, som jag nämnde tidigare, ut som att bilen är redo för en snabbstart;
där fronten är sänkt och från den femkantige grillen går de sk. ”signature wings” upp mot LED-strålkastarna och sedan fortsätter markeringen ut längs sidan på karossen där den bakre delen är något upphöjd.

Fyra nya drivlinor erbjuds till Mazda2, det är en diesel och tre bensinare.
Skyactive-D är en 1,5liters dieselmotor på 105 hk som har en bränsleförbrukning på 3,4 l/100 km och ett CO2-utsläpp  på 89 g/km. 
Bensinarna är motorer med hk från 75 upp till 115, samtliga motorer motsvarar kraven hos Euro6 och alla har givetvis start/stopp system.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!