tisdag 20 januari 2015

Vemo expansionsventil

Expansionsventilen är en del av kylsystemet. Vemo är ett företag som lägger stor vikt vid service och tillgänglighet. Kundtjänsten är minst lika viktig som kvaliteten. Något som gjort Vemo så populära och kända är just det, deras snabba leveranser, bra service och såklart även höga kvaliteten på deras bildelar.

De är framförallt specialiserade på luftkonditioneringssystem och elektroniken inom fordon. Företaget har idag kontor i 125 länder och är mycket moderna med hög standard. De lägger ribban högt för konkurrenterna så att säga. Självklart finns även expansionsventiler i deras sortiment då ju detta räknas som en del av kylsystem.

Vemo är ett innovativt företag och söker ständigt nya lösningar och bättre bildelar. De lägger stort fokus på att garantera en lång livslängd och hög hållbarhet på deras produkter. Särskilt viktigt kan detta företag tyckas vara i länder där det verkligen krävs bra och välutvecklade kylsystem och luftkonditionering i fordonen på grund av den höga temperatur som råder i landet.

Vilken funktion fyller en expansionsventil?

Denna ventil styr temperaturen på kylmediet som går in i förångaren. Den är placerad vid ingången till förångaren, precis vid filtret. Förklaringen till exakt vad som är expansionsventilens funktion kan låta väldigt krångligt och komplicerat, men enkelt uttryckt ska den minska trycket på kylmediet så det anpassar sig till trycket som råder i förångaren. Den ska även reglera så att rätt mängd kylvätska förs in i förångaren. Detta är viktigt då all vätska ska ha hunnit förångas vid öppningen av förångaren och endast ånga är kvar och kan användas av kylkompressorn. Om det släpps igenom för mycket kylvätska genom expansionsventilen hinner inte allt omvandlas till ånga innan det flödar in i kylkompressorn och det är inte bra.

Vid fel på en expansionsventil måste den bytas ut. Det är inget som måste ske på en verkstad utan du kan enkelt beställa en ny på ett smidigt sätt via internet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!