fredag 19 december 2014

Nya Audi Q7

Till våren kommer nya Audi Q7, en premium-SUV lite mindre men mycket starkare än föregångaren.
Japp, Audi Q7 har bantats hela 325 kilo, men det beror inte på att den minskat i längd och bredd, utan för man lagt ner mer energi på att få in mer lättviktsmaterial i bilen, på såväl chassi, som inredning.
Och även fast den smalnats av något, så har man ändå kvar stora bekväma sittplatser inuti.


Upp till sju sittplatser
Q7 kommer att komma i två versioner, antingen med fem – eller med sju sittplatser. Och alla passagerarsäten har Isofix-fästen. Bagageutrymmet i den sjusitsiga är på 295 liter, fäller man ner den bakersta raden får man 770 liter.
Den femsitsiga versionen erbjuder 890 liter och om man fäller den bakre raden så får man hela 2075 liter att packa in i.

Som standard, är alla tre sätena i den andra raden utrustade med ställbara ryggstöd, den sätes raden är ett tillval och har klass 3 inom barnsäten. När de är nedfällda, integreras de i bagageutrymmets golv och kan enkelt fällas upp elektroniskt genom en knapptryckning.
Även solgardiner och panoramaglastak är tillval.
Bakluckan är elstyrd redan i standardutbudet och med advanced key, kan man öppna bakluckan utan att behöva använda händerna, man för bara foten under bakpartiet på bilen.

Den fyrhjulsdrivna (40:60)suven
, kommer först ut med motorer, en TDI och en TFSI.

TDI motorn är på 3,0 liter och har 272 hk. Bränsleförbrukningen ligger på 5,7 liter/100 km och CO2utsläppet per km blir då 149 g. Topphastigheten går upp till 234 km/tim och 0-100 gör den på 6,3 sekunder.
3,0 liters TFSI-motorn är på 333 hk och har en topphastighet på 250 km/tim. Accelerationen 0-100 gör den på 6,1 sekunder, bränsleförbrukningen vid blandad körning är beräknad till 7, liter/ 100 km och CO2-utsläppet per km blir då 179 g. Båda motorerna motsvarar kraven hos Euro 6.
I dagsläget finns inga priset för nya Audi Q7


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!