onsdag 19 november 2014

Världspremiär: Volvo V60 Cross Country


Det har länge viskats och ryktats – att snart släpper Volvo en ny tappning av Cross Country… Och nu står vi alltså inför premiären. Imorgon är vi ett antal motorjournalister som ska få ”känna och klämma” lite på den, men innan, en liten teaser:

Med lansering i Europa i vår, kommer så även nya bränslesnåla drivlinor, Volvo V60 Cross Country bjuder på en sofistikerad äventyrslusta, med en nativ känsla.

1997, var året då Volvo var först med att lansera en premiumbil, som man även kunde ha till terrängkörning (ja- eller i alla fall efter ett par rundor inne i fabriken då man sedan fick på Haldexsystemet bla.). Extra kul var det att man nu även kunde individualisera sin bil något, med hjälp av olika stylingkit.

Nu kommer alltså Volvo med en ny Cross Country, V60, som kommer att vara lika djärv i sin framtoning av kombon sportighet och bekväm körning.
Sportstolar, ökad markfrigång (65mm) och extra hasplåtar fram och bak, för ökat skydd vid t.ex. Körning på grusväg eller höga trottoarkanter, är några av de saker vi får kika på imorgon.

Bland motoralternativen blir den femcylindriga bensinmotorn på 250 hk först ut, sedan följer det nya drivlinor till våren i Volvos nya Drive-E sortiment.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!