fredag 21 november 2014

Världspremiär för Toyotas nya bränslecell bil: Mirai

Framtiden är nu här. Om cirka två-tre år kommer Toyota Mirai till Sverige. En fyrsitsig bränslecellsbil med 0 gram koldioxid och en räckvidd lika lång som en normal elbil.

Den futuristiska designen tilltalar mig, den breda grillen och motorhuven,samt bilens låga tyngdpunkt på vägen och de stora luftintagen på sidorna som ger bilen ett markerande uttryck. Strålkastarna är exklusiva med en tunn linje av LED-lampor som ger dem ett distinkt utseende.

Vätgastankarna (det är två stycken) är placerade mitt under kupéns golv, vilket medför en mittyngdpunkt för bilens väghållning, samt gör att man kan nyttja hela bagageutrymmet.
Det är fyra sittplatser, alla med två-stegad stolsvärme. Interiören kan väljas i tre olika färger och karossen har sex olika färgval.

 Bränslecellslösningen som Toyota har framställt kallas i gemene mun för TFCS (Toyota Fuel Cell System)och är alltså vätgas som omvandlas till elektricitet till ett batteri.

Motorn i sig är en Synkron, en växelströmsmotor/generator där vätgasen omvandlas till energi till batteriet; Toyota FC Stack, polymerelektrolyt, vars effekt är 114 kW (alternativt 115 hk) som då har en räckvidd om ca 50 mil och en toppfart på 178 km/tim. Tuberna fulltankas på cirka tre minuter. Accelerationen 0-100 km/tim tar 9,6 sekunder.

Vätgasen, som bilen har som bränsle, kan utvinnas från exempelvis avloppsslam, vatten och eller näst intill vad som helst. Bara där känns det hela miljövänligt, snacka om återvinning.

Innan Sverigelanseringen kommer den att först att släppas i Japan 2014, USA och utvalda länder i Europa, så som Danmark, Tyskland och Storbritannien nästa år och sedan då Sverige 2016-2017.
Startpriset ligger på 66 000 Euro.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!