torsdag 20 november 2014

Premiär: Volvo V60 Cross CountryPrecis som jag skrev i teasern (ni finner den här), så är detta en bil för den äventyrlige.

En robust bil med design utifrån vår skandinaviska natur i kombination med kapabel funktionalitet. Fyrhjulsdrift och starka motorer tar dig fram på tuffa underlag.

Hasplåtar både fram och bak samt en ökad markfrigång om 65 mm, hjälper väldigt mycket när man ska ta sig upp för höga kantstenar eller skogsvägar med uppstickande rötter.
I förarstolen sitter jag upphöjd och bekväm, med fri sikt fram över motorhuven. Att ta sig i och ur, är enklare än i t.ex. V40 Cross Country då man gjort ett bekvämare in- och ursteg. Även om min långe kollega kanske inte satt som en gud i baksätet.

Apropå Volvo V40 Cross Country – så etablerade den ju sig på marknaden 2012 och var fjärde V40 som säljs i Sverige är just en Cross Country – så inte underligt att Volvo som då hade modellen i V40 och V70, nu ville göra en i V60-version.
Designen är tuff och äventyrlig. Ren och ärlig. Snygga linjer och vackra detaljer såväl exteriört med de integrerade slutrören och frontens bikakegrill som interiört där stolarna känns exklusiva med den snygga bruna sömmen som sätter pricken över i:et.

Motorutbudet blir stort:
T5 AWD, 5-cylindrig på 254 hk
T5 FWD, 4-cylindrig, framhjulsdriven på 245 hk
D4 AWD, 5-cylindrig dieselmotor på 190 hk
D4 FWD, 4-cylindrig, framhjulsdriven dieselmotor på 190 hk
D3 FWD, 4-cylindrig, framhjulsdriven dieselmotor på 150 hk

I februari sker produktionsstarten och Volvo V60 Cross Country kommer att byggas i Torslandafabriken, beräknat säljantal hoppas Volvo ska uppnå till 6000 exemplar per år.
Priset är ej fastställt per dagens datum. Mer info kommer närmare lansering.
I juli kommer de första bilarna ut till sina köpare och handlare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!