torsdag 6 november 2014

Premiär för: Nya Volkswagen Polo GTI


Nu kommer fjärde generationen utav Volkswagen Polo GTI.  Tuff, snabb och prisvärd med ett standardutbud som är generöst tilltaget och en design som utstrålar bilsport.

Den version som lanseras i Sverige, är fyradörrars modellen, med de röda GTI-emblemen och takspoiler i bak. Trösklarna är markanta och framtill längs grillen går en GTI-röd linje ut till strålkastarna.
Interiören andas samma sportighet, med sportstolar, instrumentpanel och en sportratt med växlingspaddar.
I standardutbudet ingår golvbelysning motorljudsbooster, multikollisionsbroms och trötthetsvarnare, samt mycket mer.Bagageutrymmet har en volym om 204 liter och fäller man ner baksätet, så får man hela 882 liter att slänga in weekendväskan i.Motorn är en 1,8 liters direktinsprutad TSI-turbomotor på 192 hk.Toppfarten är 236 km/tim och 0-100 gör den på 6, sekunder. Bränsleförbrukningen ligger vi blandad körning på 5,6 l/100 km och CO2-utsläppet blir då 129 g/km.  Självklart motsvarar motorn kraven hos Euro6.

Nya Volkswagen Polo GTI finns nu . beställningsbar hos återförsäljarna och det rekommenderade priset är 234 900 kronor och lanseringen är våren 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!