onsdag 27 augusti 2014

Premiär för Volvo XC90

Nu efter lång väntan och tre års utvecklingsarbete är den här; Nya Volvo XC90

Volvo XC90 är en sjusitsig premium-Suv, med världsledande säkerhet, hög prestanda och låga utsläpp. Med skandinavisk design och generösa utrymmen tar Volvo nu steget mot en ny era inom bilindustrin.


”Helhetsintrycket, både exteriört och interiört, har en stark koppling till den svenska livsstilen: generösa utrymmen och fokus på ljus och välbefinnande” säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design vid Volvo Car Group. 
Och det syns att de arbetat väl med designen, redan vid första anblicken ser vi den breda grillen och Volvomärket, som fått sig en rejäl uppfräschning och numer går i linje med grillen. Strålkastarna som har fått smeknamnet, ”Tors Hammare” är T-formade i DRL-ljus.

Interiören andas svensk exklusivitet, säten i läder, handgjorda detaljer i trä och en växelspak gjord utav kristall från Orrefors.

Något som de flesta tänker på när de hör Volvo, är just säkerhet. Redan i standardutlåtandet har man då ett effektivt säkerhetspaket som bl.a. erbjuder:
Automatisk inbromsning i korsningar och skyddande åtgärder vid avåknings-olyckor.

”Med XC90 tar vi det första steget mot självkörande bilar”, säger Lex Kerssemakers, Senior President, Product Strategy and Vehicle Line Management vid Volvo Car Group.

Flera varianter av de nya tvåliters DriveE motorerna finns att välja på, till exempel toppversionen ”Twin Engine som har en 400hk-kombinerad bensinmotor i fram med både kompressor och turbo ocht en elmotor som driver bakhjulen. Koldioxidutsläppet blir då runt 60g/km. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!