torsdag 13 mars 2014

Hyundai i10


Den andra generationen av Hyundai i10 är större och mer bekväm, och en typisk stadsbil som inte gör någon besviken. Nya i10 är något längre, bredare och högre än sin föregångare. Man har också förbättrat ljudisoleringen i passagerarsätet så man kan färdas lugnare och tystare än tidigare. En annan förbättring är bagageutrymmet som nu erbjuder 252 liters förvaring. Det går också att fälla ned baksätena och man får då hela 1046 liters utrymme i bagageutrymmet om man behöver färdas längre sträckor med mycket packning. En annan aspekt som har förbättrats är säkerheten, man har försett Hyundai i10 med höghållfasthetsstål för att göra bilen mer motståndskraftig i en eventuell kollision.
Totalt sett kan man säga att nya Hyundai i10 är mycket rymligare än tidigare, vilket småbilarna haft en tendens att bli på senaste tiden. I framsätet finns det gott om plats och man sitter bekvämt även om man är lång. I baksätet är det lite trängre, men klart godkänt och på höjden finns inget att klaga på.
Vid köp av i10 kan man välja mellan två bensinmotorer, och bilen är mycket lättkörd i stadstrafik, där den också har sin största marknad. Man går från 0-100 km/h på 15.6 sekunder och motorn gör att Hyundai i10 räknas som en miljöbil med alla fördelar det kan innebära. Det finns en hel del tillval till Hyundai i10, som till exempel klimatanläggning, antisladdsystem och tändningslås med startknapp.
Priset för nya Hyundai i10 börjar precis under 100 000 kronor. Det är en smidig bil som inte tar så stor plats, och faktiskt lyckas med att vara elegant på samma gång. Den är också lättkörd och förvånande bekväm att färdas i. Motorn är riktigt bra trots att den drar så lite bensin, och eftersom det är en miljöbil slipper köparen skatt på bilen i hela fem år framöver. Sponsrat inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!