måndag 24 februari 2014

Nya Peugeot 108


Lagom till sensommaren kommer Peugeot med en liten kompakt citybil, Peugeot 108, som ska ersätta den populära 107.

Peugeot 108 kommer i flera olika versioner, som tre –och femdörrars version, halvkombi och som cabriolet (då heter den Peugeot 1008 TOP).
Liten och kompakt sa jag, och det är den å den endast mäter 3,47 meter på längden och 1,62 m på bredden. Perfekt för att köra och parkera inne i stadens sus och bus.

Även om den är liten har man inte snålat på plats, komforten i bilen är väl tilltagen, så även bagageutrymmet, som rymmer 750 liter om man fäller baksätet (180 liter med reservhjul och pukteringskit med sätet i uppfällt läge).

Karossen kommer i flertal färger och går även att alternera på många olika vis för att få bilen personlig. Längs midjelinjen går en tunn kromlist längs med hela bilen.
I fronten sitter en kromförsedd grill och LED strålkastare, i bak har man Peugeots distinkta kloformade bakljus i LED, något som märks än mer vid den mörktonade glasrutan ii bakluckan.

Tygsufletten i taket öppnas med ett knapptryck och lämnar en 80 cm bred och 76 cm lång öppning i taket, tack vare vindavvisare så minskas turbulens och vindbrus i kupén.

 Fyra olika motoralternativ kommer att finnas vid lanseringen;
1,0 liters e-VTi motorn på 68 hk
1,0 liters VTi motorn på 68 hk
1,0 liters VTi ETG5 på 68 hk
1,2 liters VTi PureTech på 82 hk
Alla är trecylindriga och släpper ut under 99 g CO2 /km ( e-VTi släpper ut låga 88 g CO2/km).

Mer info och priser kommer närmre lansering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!