söndag 22 december 2013

Nya Golf R till Sverige i januari

Året börjar bra, i slutet av januari kommer nya Golf R(bilplatsen skrev tidigare om detta här) till återförsäljarna och det är en tuff liten bil.

En stark bil, med 300 hk under huven och med ett generöst standard  paket som får mig att vilja åka till närmsta bana direkt.

I nya Golf R har man inte sparat på krutet någonstans, massor med specialdesignade detaljer, extra snygga är de svartlackerade luftintagen. I fram är strålkastarna bi-xenon och varselljusen är i LED, i bak har man mörktonade LED-ljus.
Dubbla avgasrör med fyra kromade ändrör bidrar till den sportiga designen, särskilt nu då de flyttats ut till sidorna jämfört med sin föregångare som hade dem i mitten. Allt detta och mer finns redan i standard-paketet.

Interiören följer det sportiga temat med, redan i standard-utbudet då man får sporstolar i Alacantra/tyg, sportratt, blå LED-stripes i dörrarna, automatisk klimatanläggning, infotinment system med en 5,8 tums pekskärm, adaptiv farthållare med distansradar, med mera.


Tillsammans med den senaste 4MOTION´s fyrhjulsdrifts-tekniken och femte generationens Haldex-koppling är detta en riktig liten tuffing.
Sportchassi
t, i samarbete med körläget ”ESC-Sport” möjliggör körning på bana, för då kopplas nämligen den elektroniska stabilitetskontrollen ur.
Som ett extra tillval har man nu även fått ett ”RACE” – läge att välja på.  
Det är en kraftfull motor under huven, en 300 hk stark, 2,0liters turboladdad, direktinsprutad TSI-bensinmotor som gör 0-100 på 5,3 sekunder. Topphastigheten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.
Bränsleförbrukningen är låg, trots den starka motorn, 8,5 – 7,1 l/100 km och CO2-utsläppet blir då mellan 199-165 g/km (beroende på vilken sorts motor, växellåda osv. man använder).
Vill man ha det än mer bränslesnålare, så kan man satsa på en 6-stegad DSG(som är ett tillval, se pris i slutet av artikeln), då hamnar bränsleförbrukningen på endast 6,9 l/100 km och CO2-utsläppet blir då 159 g/km.
Så, i slutet av januari kommer alltså denna tuffa lilla sak till Volkswagens återförsäljare, men den finns såklart att beställa redan nu – i både 2- och 4-dörrarsversion.
Rekommenderat cirkapris är från 374 900 kronor, tillvalet DSG kostar 15 500 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!