torsdag 12 september 2013

Premiär: Audi A3 Cabriolet

Lagom till Frankfurtsalongen släppte Audi sin nyhet, den nya Audi A3 Cabriolet.
En elegant, men samtidigt sportig cab för fyra personer med taksufflett och svepande linjer i designutförandet.
Till det yttre kan vi se att A3 cabriolet har vuxit något gentemot sin föregångare, den har blivit nästan två dm längre och även om det kanske inte är så mycket, så var det behövligt.
Bagageutrymmet har vunnit på det, så nu är det plats för 287 lådliter under bakluckan (vinsten var där alltså 60 liter jämfört mot föregångaren).

Suffletten i sig, som är i tyg, men har en glasruta i bak, fälls ned i ett eget sufflett-fack och tar knappt plats av bagageutrymmet.
Vill man dock ha större plats att lasta grejer i så kan man alltid fälla ned baksätena.
Fortsätter vi att prata om suffletten så kan jag nämna att den fälls upp och ned genom en knapptryckning och kan så även göras i hastigheter upp till 50 km/h och det hela tar cirka 18 sekunder.Designmässigt har de satt snygga lister i aluminiumoptik längs med hela karossen och överhänget i bak bidrar till det eleganta intrycket.
I fronten ger single frame grillen och strålkastarna ett lyxigt, men ändå sportigt utseende till bilen.
Det kommer att finnas 16 olika kulörer till lacken och även en del att välja på till suffletten, även om denna kommer som svart i standard.
Interiörmässigt har det tillkommit en hel del smarta lösningar såsom, touch-effekt vid läslamporna och att mittkonsolen numer är mer riktad mot föraren.

För passagerarnas säkerhet vid omkull-körning, finns ett aktivt störtbågesystem som skjuts upp vid kollision och skyddar passagerarna.
Vid lansering kommer det att finnas tre olika motorer att välja på, fler tillkommer framöver.
De som kommer först blir alltså:
1.4 liters TFSI-motorn på 140 hk,1,8  liters TFSI-motorn på 180 hk samt 2,0 liters TDI-motorn med 150 hk.
Den förstnämnda motorns bränsleförbrukning (1,4 liters TFSI-motorn) ligger på 5,0 liter bränsle/ 100 km och CO2-utsläppet blir 114 g/km. Accelerationen 0-100 km/h går på 9,1 sekunder.


Säljstarten blir under senhösten och leveransen blir lagom till våren 2014, priserna startar då på 291.500 kr för 1.4TFSI 140 hk respektive 298.500 kr för dieselversionen 2.0 TDI 150hk

Strax efter lanseringen utav Audi A3 Cabriolet så kommer även toppversionen Audi S3 Cabriiolet med prestandasiffror som 2.0 TFSI-motor på 300 hk, med en bränsleförbrukning på 7,1 l/100 km och den spurtar iväg 0 till 100 km/h på korta 5,4 sekunder…Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!