lördag 7 september 2013

Dubbel Världspremiär för Volkswagens elbilar!


Många nyheter kommer ju som sagt vid den stora bilmässan, Frankfurtsalongen i veckan.  Det blir till exempel som jag här nämner, två världspremiärer hos Volkswagen i form utav två elbilar, e-up! och e-Golf.

e-up!
Den som kommer först till Sverige blir den lilla fyrsitsiga e-up!, som blir beställningsbar från och med månadsskiftet september/oktober. För att sedan finnas hos handlarna i november.
Redan i standardutförande är e-up! generös, automatiskt klimatkontroll, navigationssytem och LED-varselljus är endast ett axplock ur standardpaketet.

Elmotorn är på 82 hk eller 60 kW och har en topphastighet på 130 km/h och accelerationen vid 0-100 utgörs på 12,4 sekunder.
 Räckvidden är cirka 160 km på en batteriladdning, och här har man även infört snabbladdning redan vid standardutförandet.
Snabbladdningen sker vid CCS-stationerna och på bara en halvtimme så är e-up! (och e-Golf) uppe i 80% av sin totala kapacitet.

e-Golf
Till sommaren 2014 kommer sedan e-Golf, den femsitsiga fyra-dörrars versionen med samma härligt generösa standardpaket som e-up! samt lite till. Batteriet på e-Golf är större och tar sig lite längre.
Motorn på e-Golf är på 115 hk, dvs 85 kW och har en toppfart som är elektroniskt begränsad till 140 km/h. 0-100 gör den på 10,4 sekunder och tack vare det stora abtteriet så tar den sig 190 km på en laddning.
Vad gäller förbrukningen så gör den av med 12,7 kWh/100 km.

Mer info kommer såklart efter bilsalongen i Frankfurt
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!