onsdag 21 augusti 2013

Världspremiär: Volkswagen Golf R, en tuff, kraftfull och bränslesnål sportbil

Liten – men tuff – skulle jag nog kort och gott säga om den nya generationens Volkswagen Golf R.
Den turboladdade lilla sportbilen har permanent fyrhjulsdrift kopplad till femte generationens Haldex-koppling och har 300 hk under huven.

Det är en 2,0 liters TSI-motor som arbetar ihop med en DSG-växellåda och tillsammans ger de enastående resultat.
Tack vare dubbelkopplingslådan DSG, får den en spurtande acceleration av 0-100-sträckan på 4,9 sekunder.
Ett Sport-läge möjliggör att man kan koppla ur stabiliseringskontrollen helt , för till exempel körning på bana. Även ett race-läge finns som tillval.

Topphastigheten är elektroniskt begränsad till 250 km/h och bränsleförbrukningen ligger på 7,1 liter bensin/100 km. Även koldioxidutsläppet har blivit lägre jämfört emot den förra generationen Golf R, det ligger på 165 g/km, men dessa siffror (bensinförbrukning och CO2-utsläpp) kan sänkas ytterligare genom andra motor alternativ.

Kombon av den låga stötfångaren, och strålkastarna (som är bi-xenon redan i standard utförande) bidrar till sportkänslan, så även sportstolarna och den tre-ekrade sportratten som finns inuti.
Baktill ger de mörkröda LED-baklysena och de dubbla avgasrören en tuff, sportig attityd.

Det är premiär för nya Golf R vid Frankfurtsalongen i september, i oktober kommer de fastställda priserna och även beställningsmöjligheter och sedan i slutet av 2013 kommer de första tuffingarna att rulla in i Sverige. Nya Volkswagen Golf R kommer att komma i både 2- och 4-dörrrarsutförande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!