fredag 23 augusti 2013

Audi A8 - Lyxig,fräsch och uppdaterad

Hos Audi har man nu arbetat för att få in Audi A8 i lyxbilssegmentet. Med en uppdatering utav Audi A8 3.0 TFSI, hoppas man nu på att platsa där.
Uppdateringen gäller en hel del innovativa lösningar, samt en del uppdateringar utav den generella konstruktionen.

Längd och bredd är fortfarande densamma, men vikten har ändrats nu väger karossen endast 231 kg (då utan konstruktion) tack vare att karossen är byggd i aluminium. Hela tjänstevikten för bilen är 1905 kg.

Exteriört har designen förfinats, I fronten har man nu en single frame-grill och strålkastarna har blivit mer strikta. LED-baklyktorna har fått en åtstramning även de, i bak ser vi även att ändrören numer är rombformade och passar den nydesignade stötfångaren på ett elegant vis.
Interiört fortsätter den eleganta, lyxiga känslan, fler och nya alternativ för klädslar, färger m.m. Som tillval kan man till och med välja relax-säte i bak med fotstöd – snacka om komfort!
Vill man, så kan man även välja ifall man vill ha separata och elinställbara säten i bak.

Många alternativ finns även bland motorerna. Två bensin- och två dieselmotorer finns att välja på.
Det är då dubbelturbon med V8 4,0 TFSI på 435 hk som i kobination med fyrhjulsdriften quattro har en acceleration på 4,5 sekunder 0-100 km/h.
Turboladdade bensin motorn 3,0 TFSI på 310 hk .
Sedan har vi de två clean diesel motorerna , den 385 hk superstarka 4,2 TDI:n och den högeffektiva 3,0 TDI:n på 258 hk, som har en bränsleekonomi på 5,9 liter/ 100 km och ett CO2 utsläpp på 155 g/km.
Självklart motsvarar alla motorerna kraven för Euro6.

Många nya säkerhetssystem och tekniska finesser har tillkommit, då bla. Active lane assist, 360° visning för parkeringshjälp, night vision – som nu även – utöver fotgängare - kan detektera större djur.
Lyx-sedanen kommer även i hybridutförande samt i sportutförande, de modellerna heter då, Audi A8 Hybrid och Audi S8.
Hybriden erbjuder en 2,0 TFSI motor kombinerat med en elmotor som sammanlagt får en effekt av 245 hk. Bränsleförbrukningen blir då 6,3 liter/ 100 km och CO2-utsläppet blir 147 g/km. Litiumjonbatteriet kan ensamt driva bilen 3 km, med en toppfart på 100 km/h.

Sportversionen, Audi S8, kommer med en effekt på 520 hk, med quattro fyrhjulsdrift så spurtar den iväg 0-100 på 4,2 sekunder. TFSI-motorn på 4,0 har en snittförbrukning på 10,1 liter/100 km och ett CO2-utsläpp på 235 g/km.

Försäljningen startar strax efter Frankfurtsalongen i September och bilarna når Sverige i November.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!