fredag 12 juli 2013

Peugeot visar upp den mest kraftfulla modellen i sin historia: RCZ R!

Våren 2014 får vi Sverige en ny vässad Peugeot RCZDet handlar då om Peugeot RCZ R och den är den mest kraftfulla serieproducerade modellen i Peugeots historia!
Vi har ju tidigare skrivit om den snygga RCZ, men denna blir alltså än mer sportig.
De 19 tum breda däcken har ventilerade bromsskivor som snabbt kyler ner bromsskivorna vid aktiv körning, precis på samma sätt som hos racingbilarna. Fälgarna har fått ett ”R” i aluminiumet för att markera sportigheten på ett designmässigt sätt. Innanför fälgarna ser vi att de röda bromsoken från Peugeot sport finns.
Vi återfinner det karaktäristiska ”R”:et vidare i grillen, i cockpiten samt på bakpartiet.

Även baktill på bilen har manen spoiler som hjälper till med lite mer downforce som säkrar stabiliteten vid höga hastigheter.

Längs karossen har RCZ R mattsvarta bågar och har även strålkastare i titanium.
Motormässigt har sportbilen från Peugeot utrustats med en 1,6 liters turbomotor på 270 hk. Den gör 0-100 på 5,9 sekunder och har en toppfart som är elektroniskt begränsad till 250 km/tim.
Bränsleförbrukningen ligger på 6,3 liter/ 100 km och CO2-utsläppet är på 145 g/km detta gör att motorn uppfyller kraven för Euro6.

Peugeot RCZ R visas upp i september vid Frankfurt Motor Show och den kommer till försäljning i Sverige under våren 2014.3 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar!