tisdag 12 mars 2013

Citroën Select ger oss tryggare köp av begagnat

Citroën Select i Spånga, Stockholm

Att skriva om beg.bilar är väl inte min starka sida precis. Men när det gäller just detta har jag en del erfarenheter.
Jag minns som liten då pappa ofta köpte ”hobby-verk” en shabbig hundkoja vart efter x antal arbetstimmar i garaget en fin välvårdad klassiker (mini)och en vit dammsamlande Panda, vart till slut en riktig liten racer efter pappas handlag.
Ett handlag som jag inte har ärvt.

Därav har jag bra med dåliga erfarenheter utav begagnade bilar.

Den första bilen som inhandlades var en kanariegul volkswagen golf.  Tvådörrars med mörkade bakrutor. En radio som knastrade och rutor som skallrade då man kom över 110 km/h. En fart man endast kom upp i när man stod på gasen i nerfartsbacken.Det bästa med den var väl att den hette "humlan". Den såldes vidare till någon med mer olja under naglarna än mig. Och tur var nog det.

Så därför blir jag glad åt Citroëns initiativ. Citroën Select.
Det är ett koncept som bygger på att alla begagnade bilar(oavsett märke) under 7år och 12 000 mil får genomgå en kvailtésökning. Efter det blir de fixade och får en rekond för att sedan säljas till ett överkomligt pris tillsammans med ett års garanti (2000 körda mil) och ett års fri vägassistans.
Kriterierna för att den begagnade bilen ska kunna bli en Citroën Select är hårda och checklistan är lång, men detta ger en bra trygghet för kunden.Så det tackar jag för - ifall jag ska köpa mig en begagnad bil, då kan jag tryggt handla vid select, där jag då vet att jag inte behöver öva upp mitt verkstadskunnande - i första laget iallafall.

1 kommentar:

  1. Citroen var alltid en av mina favoritbilar, för min pappa och ens farfar hade Citroen, och ofta reser vi över vårt land med bil. Nu älskar jag att resa också, men min riktiga hobbie är att spela här online casino bonus det är hur jag tjänar pengar för min nästa resa.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar!