onsdag 27 februari 2013

nya Volkswagen Golf GTDDen senaste versionen utav Golf GTD får världspremiär vid Genevésalongen vår. Och den kan skryta med att vara lika bränslesnål som sportig.
Då den är beställningsbar från påsk – finns den sedan tillgänglig redan till sommaren.

Den är baserad på sjungde generationens Golf och med sitt sportchassi och starka TDI-motor, så är Golf GTD den mest kraftfulla någonsin.

Exteriört har GTD´n förutom sportchassi fått en stor takspoiler och 17 tums fälgar, ”Curitiba” på 225/45 däck.
Interiört fortsätter sportigheten med svart innertak, sportstolar och sportratt.
Den automatiska klimatanläggningen ”Climatronic” och den nya progressiva servostyrningen underlättar vid långkörningar.

Säkerheten är hög redan vid standardutbudet, där vi kan berätta om passagerarskyddssystemet, pre crash – som, om ESP-systemet upptäcker att bilen håller på att råka ut för en olycka, ser till att bältena sträcks och att rutorna stängs.

Även multikollisionsbromsen är standard, den fungerar som så att om bilen är innefattad i en olycka, då försöker få stopp på bilen, för att minska risken för kollision med mötande fordon.
säkerhet: standard är ett proaktivt passagerarskyddssystem (pre crash) som, om ESP-systemet upptäcker att bilen håller på att råka ut för en olycka, ser till att bältena sträcks och att rutorna stängs.


Trötthetsvarnare, adaptiv farthållare med Front Assist och autobromssystemet City Emergency Brake standard. Som tillval hittar vi  bi-xenon-strålkastare, LED-nummerskyltsbelysning, 18-tums lättmetallfälgarna ”Nagaro”, mörktonade rutor från B-stolpen och bakåt, läderklädsel, parkeringsvärmare, uppvärmbar vindruta samt mycket mer.

TDI-motorn 184 hk har en bränsleförbrukning vid blandad körning på 4,2 liter per 100 km och ett CO2-utsläpp på låga 109 g/km och den har en acceleration på 0-100 km/h på 7,5 sekunder.
Med den 6-stegade DSG-växellådan (tillval) ligger förbrukningen på 4,7 l/100 km och topphastigheten ligger på 230 km/h.

Priset är idag ej fastställt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!