onsdag 6 februari 2013

Nya vinterdäck från Nokian Hakkapeliitta


Tre olika vinterdäck presenteras av Nokian Hakkapeliitta inför vintern 2013 och vi har sammanställt fakta och information runt dessa. Två däck är helt dubbfria och ett har dubbar och kallas Vinterns härskare.

Nya Nokian Hakkapeliitta R2 första valet för bilister som vill ha komfortabla köregenskaper och ett miljövänligt däck. Däckets mycket låga rullmotstånd minskar både bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.
Dessutom har man även vidareutvecklat däckets säkra köregenskaper på isiga, snöiga och våta vägar, som bilförare värderar högt.
Den nya generationens gummiblandning, innehåller diamanthårda greppartiklar som liknar kristaller med många kanter. De greppar effektivt på underlaget och förbättrar speciellt isgreppet. Slitgummiblandningen ger ett utmärkt grepp och däcket behåller sitt utmärkta grepp även när mönsterdjupet närmar sig gränsen för säkert vintergrepp, fyra millimeter.

Det nya och unika konceptet Cryo Crystal fungerar säkert på brett temperaturområde, oavsett om vägen är våt eller farligt hal.
Tack vare greppklorna förbättras däckets is- och snögrepp och den paptenterade lösningen med pumplameller ger bättre våtgrepp.


Utöver nya vinterdäck för personbilar lanserar Nokian Tyres även ett nytt dubbfritt vinterdäck för stadsjeepar, Nokian Hakkapeliitta R2 SUV.
Och precis som R2däcket hittar vi här cryo crystal konceptet, 
mikroskopisk små kristallerna i gummit som funkar som inbyggda dubbar.
Däcket har anpassats för krävande stadsjeepskörning. Den optimala kombinationen av silica, rapsolja och naturgummi ger Nokian Hakkapeliitta R2 SUV bästa möjliga is-, snö- och våtgrepp både i sträng kyla och på regnvåta vägar samtidigt R2 SUV stöder aktivt de stabiliseringssystem som finns på stadsjeepar.
Även detta däck har greppklor och de patenterade pumplamellerna på mönsterklackarna som leder bort vattnet mellan däcket och vägbanan och därvid ökar greppet.
Sist ut är ett det nya dubbdäcket, Nokian Hakkapeliitta 8, som utlovar överlägset grepp och rullmotstånd.
Däcket är tyst och har lägre rullmotstånd än sin föregångare, vilket minskar både bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.
Det är mycket tack vare den nya gummiblandningen Hakkapeliitta Cryosilan Gen 2, där de viktigaste ingredienserna är silica, rapsolja och naturgummi.
En annan viktig innovation är mönsterklackarna som är mer symmetriska nu än hos sin föregångare och det bidrar till bättre vintergrepp och slitstyrkan samt så minskas däckljudet.

Nya Hakkapeliitta 8 har som sin föregångare ett mönster med bestämd rullriktning. Tusentals tester visar samma sak: ett symmetriskt mönster med bestämd rullriktning är det mest idealiska alternativet på dubbdäck, eftersom det stöder den breda dubbplaceringen, vilket optimerar greppet och minskar däckljudet.
Det nya konceptet Eco Stud Concept har miljövänliga ankardubbar somfördelats ut över hela däckets yta för bästa grepp.
Dubbkonceptet uppfyller kraven i den nya nordiska dubblagstiftningen. Lagen gäller dubbdäck som har tillverkats efter 1 juli 2013.
Och vi förstår att detta däck kallas Vinterns härskare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!