fredag 14 december 2012

Nya Skoda Octavia Officiell


Nu har bilderna på nya Skoda Octavia avslöjats. Och visst är den snygg!
Den exklusiva designen står chefsdesignern Jozef Kaban och hans team för. Josef Kaban kommer direkt från Bugattis designkontor, och ger nu Skoda sin erfarenhet av stil, klass och nya tekniska lösningar.


Det man märker främst är att C-stolpen dragits bakåt. Bilen får därmed en mer coupelikande siluett.
Man ser också att Nya Skoda Octavia vuxit – jämnfört med sin föregångare. Den har blivit 90 mm längre och 45 mm bredare. Detta har lett till mer knäutrymme (73mm.) och huvudutrymmet har ökats på höjden (980 mm.).  
Även bagageutrymmet har ökats på, till hela 590 liter.
Tack vare ett noga urval bland material och en kaross av ultralätt höghållfasthetsstål har bilen bantats 102 kilo.
Till Sverige kommer Skoda Octavia med ett flertal motoralternativ.
Bland annat blir det en ny version av Green-line med en TDI-motor på 110 hk. Den förbrukar 0,34 liter/mil och släpper ut 89 gram CO2/km.

Som andra motoralternativ kommer även tre TSI-motorer på 105, 140 eller 180 hk och två TDI-motorer  på 105 eller 150 hk. 
Under 2013 släpps även fler motoralternativ, bla. en CNG-version (gas).

På säkerhetssidan har Skodas ingenjörer jobbat på högvarv och kan nu presentera en hel del nytt i tredje generationens Octavia.
Lane assist, trötthetsvarnare, fotgängarskydd och Adaptive Cruise Assistant (Ett system som automatiskt håller ett bestämt avstånd till bilen framför.) är några av innovationerna som kommer att kunna fås i Nya Skoda Octavia. 





Förutom nio krockkuddar, trepunktsbälten samt andra bra säkerhetslösningar, så har Octavian från och med maj 2013 ett nytt nödbromssystem, ett så kallat” Pre Crash”-System som om antisladdsystemet upptäcker att bilen håller på att råka ut för en olycka, ser till att bältena sträcks och att sidorutorna och eventuellt panoramasoltak stängs.

Utöver detta tillkommer även en hel del komfortlösningar. Parkeringsassistans och KESSY (Keyless-Entry-Start-och-Exit-System), som innebär att det räcker att föraren bär med sig nyckeln för att bilen ska låsas upp automatiskt så fort dörrhandtaget (eller handtaget på bagageluckan) vidrörs. Om nyckeln finns i bilen kan denna startas genom att man bara trycker på startknappen.
Nya Octavia kan också läsa av trafikskyltar vilket stöttar föraren för en behagligare och säkrare resa.

Nya Skoda Octavia lanseras i Sverige i mitten av mars. Några prisuppgifter är ännu inte officiella.
Senare under 2013 kommer även en fyrhjulsdriven Octavia och en sportig RS-version




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!