torsdag 6 december 2012

Nya Audi RS 6 AvantI sommar 2013 lanserar Audi sin sportversion utav Audi Avant. En fräckare, tuffare och sportigare version än den vi sett på vägarna idag.
RS är beteckningen Audi använder på sina mest kraftfulla versioner i en modellserie. Läs om fler härOch visst märker man av det, denna modell andas sportighet, för under huven hos nya Audi RS 6 Avant hittar vi:
En V8 dubbelturbo 4.0 TFSI på 560 hk. Den gör 0-100 på 3,9 sekunder och har en topphastighet på 305 km/h (I standardkonfiguration är topphastigheten elektroniskt begränsad till 250 km/h. Med Dynamic-paketet (tillval) höjs denna till 280 km/h, och med Dynamic plus-paketet till hela 305 km/h).
Bränsleförbrukningen är beräknad på blandad körning, och den mäter då 9,8 liter per 100 kilometer.

För att öka känslan(och ljudet) av sportighet har 4.0 TFSI ett sportigt, maffigt ljud. Och med hjälp av de omställbara klaffarna i avgasröret kan man, när man så önskar, få ljudet ännu fylligare.
Tack vare att karossen består av 20% aluminium och innehåller många komponenter av höghållfast stål så bidrar nya Audi RS 6 Avant till en lägre bränsleförbrukning, då den väger 100 kg mindre än sin föregångare.

På designsidan ser vi också att modellen blivit sportigare, på exteriören ser vi
de två stora elliptiska avgasrören i bak, på taket finner vi en takspoiler och i fram en högglanspolerad kylargrill samt en massa andra finesser.
Inuti har föraren en tre-ekrad multifunktions ratt, belysta instegslister, sportstolar med utökade sidostöd, integrerade nackskydd och RS 6-emblem som är standard.
Audi RS 6 Avant levereras som standard med två sportigt skålade baksäten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!