söndag 18 november 2012

Trotsa fördomarna med rullstolsbundne Jörgen och hans Ford Mustang GT


För några år sedan skadade sig Jörgen Abrahamsen i badolycka som gjorde honom förlamad från bröstet och nedåt, samt delvis i armar och händer.

- Jag trodde att livet var kört, säger Jörgen.
Men han gav inte upp sitt motorintresse. Han importerade en röd Ford Mustang GT 2007:a cabriolet från USA och anpassade bilen. En pojkdröm gick i uppfyllelse.
Anpassningen har Jörgen betalat själv. Och genom att importera en bil från USA höll han kostnaderna nere kostnaderna. Efter drygt 100 arbetstimmar var drömbilen färdig. 


Det är Bilanpassning i Staffanstorp som stått för arbetstimmarna av Mustangen, vad man gjort är bl.a. Följande:
Bilen är utrustad med fyrpunktsbälte, anpassats med en extra lättverkande servostyrning och ett specialanpassat gas- och bromssystem som styrs med hjälp av en formgjuten klyka vid växelspaken.
Dessutom finns det ett särskilt system med tre knappar i nackkudden där Jörgen reglerar blinkers, torkarblad och spolning. Sedan finns det även en kran som lyfter in Jörgen i bilen med hjälp utav en sele.

Trots alla dessa makapärer kan även Jörgens fru köra bilen då orginalpedalerna finns kvar.
Som avslutning innan Jörgen drar ut på vägen säger han:
- Visst kostar det en del, men när man ger gas en dag med vackert väder och känner vinddraget så är det äkta livskvalitet.


Känner även du någon, som liksom Jörgen – vill ha lite mer kvalitet bakom ratten, men kanske inte har möjligheten, så kan säkert Bilanpassning iStaffanstorp lösa problemen för dig med motorintresse då företaget är den volymmässigt största ombyggaren av bilar för personer med en funktionsnedsättning i södra Sverige, där de skräddarsyr bilar för personer med en funktionsnedsättning sedan 1992.
- Vi vill hjälpa alla som har ett funktionshinder att få friheten tillbaka, säger Björn Kayser, företagsledare på Bilanpassning i Staffanstorp.
Liksom Jörgens Ford Mustang GT 2007 specialanpassas över 200 bilar där per år.

Info & Foto: Bilanpassning i Staffanstorp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!